Reisetilbud for single

Reisetilbud for singleDet finnes selskaper som arrangerer reiser for alenereisende. De fleste av dem arrangerer temareiser innen kultur, geografi og andre temaer. Her reiser du alene, men treffer mennesker med samme interesser som deg selv.

Carpe Diem Singelreiser

Carpe Diem arrangerer gruppereiser. I egne ord er selskapet «en turoperatør for deg som reiser alene, men som ønsker å reise sammen med andre reiseglade på ferie.»
Man må ikke være singel, men man kan ikke reise sammen med partneren sin.
Selskapets forretningsidé går ut på at  de reisende innkvarteres i dobbeltrom. Snittalderen for dem som reiser med denne reisearrangøren er rundt 50 år – men det er alltid med noen på hver av reisene som er på omkring 70. Alderen er ikke viktig, påpekes det. Det er fellesskapet og ønsket om opplevelser, som betyr noe. De som ønsker det, kan dele rom. Men om man ønsker å ha sitt eget rom, kan man få det relativt billig. Carpe Diem samarbeider ofte med mange mindre, koselige hoteller som alle har en særegen sjarm.
Selskapet arrangerer opplevelsesturer over hele verden. Blant turene som kommer kan nevnes «Vandring på Nord-Kypros», «Påske i Viet-Nam», «Drømmereise til Jordan».

Hjemmeside: www.carpe-diem.no

Norsk Kunstformidling

Dette er en reisearrangør for kunst- og kulturreiser, og arangerer turer til forskjellige land i Europa og Egypt. Firmaet reklamerer med «Reis gjerne alene» fordi reiseleder og guide alltid sørger for at den enkelte trives på reisen - hele tiden!

Selskapet tilbyr totale løsninger som omfatter fly / buss, hotell, program for gruppen under oppholdet med faglig guiding, evtentuelle ledsagerprogrammer, måltider osv. Norsk Kunstformidling er også åpen for å forandre på reisens innhold etter samtaler med de reisende i forkant. Det benyttes norsktalende, kvalifiserte guider på alle turer.

I 2017 skal selskapet blant annet ha en tur til Santiago de Compostela i september. 

 

Hjemmeside: www.kunstreiser.no

Jomfrureiser

Dette er et selskap som arrangerer gruppereiser for jenter. Temaene spenner vidt, og selskapet har turer over hele verden.
Temaene kan være trening, sykkel, yoga, kultur, vandring, weekend, og noen reiser er også en blanding av flere av disse. Det fokuseres på fellesskap og aktivitet, og det deltar jenter fra alle alderstrinn.
Av årets turer ken nevnes «Marokko - yoga, ørkenliv», «Peru & Machu Pichi – regnskog og ett av verdens underverker» og «Norge, Valdres – Yoga og gourmetmat på fjellheimen». 

Hjemmeside: www.jomfrureiser.no

Inspiratour

Inspiratour er et selskap som arrrangerer kultur- og opplevelsesreiser. På selskapets hjemmesider heter det: «Vi setter vår prestisje i å tilby kvalitetskurs holdt av kompetente og anerkjente kursholdere. Du kan velge å lære noe helt nytt, eller fordype deg i noe du kan fra før. Uansett er lek en vesentlig faktor, og målet er at du skal ha det gøy samtidig som du lærer. »
Den sosiale rammen er viktig, enten du reiser alene eller i følge med kjæreste, familie eller venner eller rett og slett alene. Selskapet legger vekt på den fysiske rammen rundt reisene, og ofte foregår overnattinger på sjarmerende vinslott, gamle borger eller flotte gårder i eksotiske omgivelser.
Selskapet omtaler sine turer som «Leirskoler for voksne», som også var selskapets navn til 2006. Temaene er ofte bygget opp rundt kurs eller undervisning.  Av årets tilbud kan nevnes «Helene Uri holder skrivekurs i Krakow» og «I store forfatteres fotspor – Barcelona».

Hjemmeside: www.inspiratour.no

Lanzareiser

«Del en leilighet sammen med andre som er i samme situasjon», er et tilbud single får fra dette reiseselskapet. Selskapet får stadig henvendelser fra single personer som gjerne skulle hatt noen å reise sammen med og dele utgiftene med, enten til et opphold i to uker eller for langtidsopphold. Selskapet kan videreformidle telefonnummer til andre i samme situasjon. Direktefly fra Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim til Lanzarote hver uke. Langtidsopphold (minimum 6 uker) med inntil 10% rabatt.

www.lanzareiser.no

Ensliges Landsforbund, Postboks 6676 Rodeløkka, 0502 Oslo
Telefon 22 09 17 10. Telefaks 22 71 03 74. E-post: post@ensliges.no
rsswww.ensliges.no/rss